Konsten att anställa en kommunikatör

Det ”konst”iga med konsten är att just konsten handlar om något helt annat än att se potentialen, att se bakom de formella orden som presenteras i ordnade listor från rekryteringssystemen. Konsten handlar om att internt förhålla sig till kravbilder som har helt andra motiv än att hitta den bästa kommunikatören.

En kravbild är exempelvis den HR kommer med. Jobbar du även inom en organisation som kommun, landsting, myndighet eller stat kan du med stor sannolikhet få slåss med tankeformalia som vissa HR-personer har svårt att bortse ifrån. Examen på formellt papper , tydliga utbildningar (tänk Arbetsförmedlingskategorier), inga konstiga titlar som de inte förstår, referenstagning, en strikt koppling mellan hur annonser varit formulerade till vilka krav som ska uppfyllas hos de sökande, och så vidare. Jag må låta ”bitter” och något hård här men det är en verklighet jag stött på vid flera rekryteringstillfällen.

De orienterar sig fortfarande i en värld av Syokonsulentmatriklar och kan inte för sin skäl förstå att kommunikationsområdet utan problem kan hitta hundratals yrkestitlar under sitt paraply.

Å andra sidan, det kan mycket väl vara deras funktion i en rekrytering, att i stort endast utgå från att vara kontrollinstans för att inte hamna i formella svårigheter om det blir överklagan av tjänstetillsättningar.

Vi som vill rekrytera utifrån behov och utveckling, vi får lära oss hantera detta helt enkelt.

Det finns inga ursäkter längre

Såväl den här bloggen som twitterflödet har legat stilla sedan tidigt 2013. This will not suffice.

Avsiktsförklaring: Jag ska faan i mig ta tag i detta nu!

Bra avsikt.
Balanserade ordval.

Nu återstår bara att göra verkstad av avsikten. Likt att aktivitetsfylla kommunikationsplaner…

Nu kör vi!

Väck inte..

Jag är trött bortom fattning. Vaknade till nu, hade helt slocknat, oförberett och direkt.

Det får räcka så..

We’re gonna go clubhopping

Det är sen timme. Hela dagen har varit av den typen när jag efteråt inte kan påminna mig att jag ens konsumerat en uns media, sett något twitterflöde, haft någon som helst social kontakt online. Den där typen av arbetsdag som drunknar i möten, spring till nästa, x antal e-post/snabbmeddelanden som måste besvaras eller iväg.

Känslan som följer av detta är att jag inte hinner, inte hinner att engagera mig i andra, hålla igång någon slags konversation online. Det märkliga är att jag uppfattar det som en dålig känsla. Men varför i hel..te ska det vara det? Bara uttryck får någon slags stress. Jag får tänka på annat istället. Som att äta sent. Det är alltid trevligt. Midnatt är en bra tid för mig att äta kvällsmål. Får se vad det blir…

Schemaläggare önskas

Jag måste verkligen lägga om mitt schema, mitt bloggschema. Det går inte att varje kväll, sent efter elvatiden, få för sig att det är rätt läge att skapa och kreera fram bloggposter av en viss nivå av kvalitet. Det håller inte. Märker på mig själv att medvetandenivån inte är tipp-topp när ögon svider och nacken hellre vill dippa ner framåt.

Resultatet blir mer sådana här inlägg, ett slags meta-inlägg som diskuterar själva inläggssituationen än att beröra ett mer intressant ämne. Skulle till exempel kunna prata om förvirringen kring varumärke och profil. Eller om personligheter särskilt olämpliga att hantera kommunikationsprocesser. Typ sådant.

 

Facebook-inloggning från en okänd enhet

Facebooks säkerhetsteam är oroliga.

Hej…,
Någon försökte nyligen logga in på ditt konto från en okänd enhet den den 27 februari 2013 kl. 10:39.
Operativsystem: Win7
Webbläsare: IE
Plats: Goteborg, O, SE (IP=62.80.203.10)

Meddelande kommer direkt vid misstanken. Vad säger IP-adressen?

Resultat för 62.80.203.10:

Stad: Väne-ryr
Land: Sweden
ISP: Leissner Data AB
Organisation: Leissner Data AB

Leissner Data, jaha. Orolig? Nej. För det var jag själv som loggade in under ett möte jag höll idag. På en dator på en större organisation någonstans i västra Sverige. Tydligen är Leissner Data leverantören av deras nätåtkomst.

Carry on.

Målet är fortfarande långt borta

Jag behöver ett skrivprojekt här. Det går inte bara på ren inspiration märker jag. Min tid och energi i övrigt går åt till att skapa, inspirera, förmå, visa. Här känner jag mig något tömd. Så jag behöver ett skrivprojekt, något specifikt att inrikta mig emot.  Framför allt om jag ska orka #blogg100 hela vägen till mål. Dags att leta. Lär återkomma i ämnet. ;)